Buiten het Boekje

Septembermaand is themamaand bij het Lucasgilde. Ellen geeft een workshop van 4 lessen bij het Lucasgilde in Beverwijk. Thema is papier. Ze gaat je laten zien hoe je een streekroman of ander oud boek kan omtoveren tot een kunstwerk. “Buiten het Boekje” creëren! Opgeven kan bij het Lucasgilde: lucas.themamaand@gmail.com.


Septembermaand is themamaand bij het Lucasgilde. Ellen van Putten geeft een 4-delige workshop “Buiten het Boekje”.

Ik laat je zien hoe je iedere dag je inspiratie kan halen uit de dagelijkse dingen. De waan van de dag samengevat in je eigen boekje. Ik neem eigen voorbeelden mee van boeken die ik heb bewerkt: Een NootIetsie Boek, een agenda en een boek met een speciale vorm.

Programma

Les 1: We nemen een oud boek: dit kan een woordenboek zijn, een naslagwerk, sprookjesboek, etc. Ik neem een stapel streekromans mee, maar je mag ook zelf een oud boek meenemen. Knippen, scheuren, vouwen, we bekijken hoe we het boek kunnen bewerken.
Ook de buitenkant krijgt de nodige aandacht. Plannen, ontwerpen en schetsen staan in de eerste les voorop. Wat houdt je bezig, wat is je verhaal? Ga je een thema kiezen?
Buiten het Boekje creëren, je zit niet vast aan het boek, de kunst mag er ook uit springen!

Les 2: Wat voor papiersoorten gaan we gebruiken voor de tekeningen en mini-schilderijtjes?
Wat kunnen we met welk papier, waar kun je lekker mee vouwen bijvoorbeeld, of welk papier is geschikt voor inkt?

Les 3: Een eigen stempel maken met gum. Stempelinkt in meerdere kleuren. Restjes gum gebruiken om patronen te stempelen.

Les 4: Handlettering: opdracht om mooie letters te zoeken en na te tekenen. Gebruik alles, ook je schetsjes zijn de moeite waard. Maak je eigen beeldverhaal, de waan van de dag!

Opgeven kan bij het Lucasgilde: lucas.themamaand@gmail.com
Meer informatie: http://www.lucasgildebeverwijk.nl/
Niet-leden betalen € 45,- inclusief materiaal
Voor leden is het gratis.